BİLECİK / OSMANELİ - Çerkeşli İlkokulu

Çerkeşli İlkokulu

Çerkeşli köyü No135 11500 Osmaneli BİLECİK
Vizyon
Öğrencileri ilgi ve yeteneklerine göre yönlendirmek, yetiştirmek. Teknolojiyi eğitimin her alanında kullanmak, sorunları bilimsel yöntemlerle çözümlemek. Nitelikli ve kaliteli bir eğitim vermek. Çağdaş, demokratik, hoşgörülü, bilinçli, kültürlü, sosyal yönü gelişmiş, karşılaştığı problemler karşısında tutarlı ve geçerli çözümler üretebilen, kapasitesini sonuna kadar kullanabilen, önder olabilecek öğrenci tipi yetiştirmek.
Misyon
Bizler; öğretmenler, öğrenciler ve veliler bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.
Başarılar
2008 “Eğitim Bölgesi/Yerleşim Alanı’nda En Başarılı Okul” ödülü, 2009 “Geleceğe Enerjin Kalsın” ödülü, 2009 “Beyaz Bayrak” ödülü, 2011 “Beyaz Bayrak” ödülü 2023 yılında 7 den 77 ye okuyorum Proesi ile ulusal ve yerel basında yer aldı. 2023 yılında Beyaz Bayrak müracaatı yapıldı.
Kütüphane Kitap Sayısı :2500
Öğretim Şekli :Normal Öğretim 1/A Birinci sınıf 2-3-4/A Birleştirilmiş Sınıf ve Anasınıfı
Kaloriferli Odun ve Kömür Yakıtlı
Ulaşım
Köyü civar il ve ilçelere bağlayan yollar iyi ve asfaltlanmıştır. Ayrıca yeni yol çalışmaları devam etmektedir. İznik 21km, Pamukova 20 km mesafededir. Ulaşım her mevsimde mümkündür. Fakat Çerkeşli Köyü’nden il ya da ilçeye direkt ulaşım aracı bulunmamaktadır. Sadece cuma günü Osmaneli pazarına giden tek seferli bir servis bulunmaktadır. Bursa – Adapazarı asfaltı köyün içinden geçmektedir. Çerkeşli Köyüne 3 km uzaklıktali Beşevler Köyü´ne giderek servislere binilebilir.
Yerleşim Yeri
Dağ eteğine kurulmuş ova köyüdür. Köy Bursa – Adapazarı asfaltı boyunca yerleşmiştir. Yeni yapılan betonarme evlerle birlikte dağınık özelliğinden çıkıp, toplu bir köy görüntüsü almıştır.
Köyün ile uzaklığı 50 km, ilçeye uzaklığı ise 16 km dir.